Wat zijn Nachtlenzen®?

Nachtlenzen® draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen, maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen® geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Laat Nachtlenzen® door ons aanmeten

Voordat je Nachtlenzen® kan gaan dragen, beoordelen we of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen®. Helaas is dit niet voor iedereen de beste oplossing. Nachtlenzen® corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -6,00. Ook zijn er multifocale Nachtlenzen® beschikbaar voor mensen met een leesbril. Laat ons daarom altijd beoordelen of Nachtlenzen® ook geschikt zijn voor jouw ogen. Voor het aanmeten van Nachtlenzen® maken we met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen.

Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zullen we je sterkte opmeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen® gemaakt die precies op maat zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt. Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de lenzen klaar en kan je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zullen we met je doornemen hoe je de lenzen indoet, uithaalt en schoonmaakt.

Uitgebreide controles

Omdat Nachtlenzen® een andere werking hebben dan ‘gewone’ contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen. Alleen dan kunnen we de beste werking van je Nachtlenzen® garanderen.

1e controle

De eerste controle is nadat je één tot drie nachten Nachtlenzen® hebt gedragen. Er wordt dan gekeken of de lenzen ’s nachts goed gezeten hebben en of de correctie van je ogen op de juiste manier lijkt te gaan. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk tijdens dit bezoek stellen.

2e controle

Na een week is de tweede controle. We kijken dan in hoeverre je sterkte al gecorrigeerd is en of dit naar verwachting gaat.

3e controle

Na drie weken is de volgende controle. Er zal opnieuw een plaatje van je ogen gemaakt worden, waarmee we heel goed kunnen zien of de correctie van je ogen volgens plan verloopt. Tegen deze tijd is je zicht helemaal scherp.

Wij vertellen je graag meer

Heb je nog vragen of onduidelijkheden over Nachtlenzen®? Wij praten je graag bij. Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)413 322 686, vul het contactformulier in op de website of kom eens langs in de winkel. Wij hebben namelijk een echte passie voor optiek die we je graag persoonlijk laten zien.