Een multifocale bril kiezen? Geen regels, volg je hart!

Ben je op zoek naar een enkelvoudige of multifocale bril? Montuuradvies is geen exacte wetenschap. Er zijn geen regels. Het allerbelangrijkst ben jij. Jij moet je bril met trots kunnen dragen. Hij moet jou fantastisch staan. Daarom kijken en luisteren we naar jou. Wie ben je? Wat wil je uitstralen? Waar voel je je prettig bij? Daarnaast kijken we naar de vorm van je gezicht, want de pasvorm is essentieel. Een bril kan nog zo mooi zijn, als hij te breed of te smal is werkt het niet. We zijn erg kritisch. Wat niet goed zit gaat niet de deur uit. Gelukkig pakken we meestal wel in één keer de goede, en anders is de tweede raak.

Enkelvoudige bril

Je ziet niet meer zo goed vanaf een afstand of je kan die lettertjes niet meer goed lezen? Dan heb je een bril nodig met maar één doel: de enkelvoudige bril, voor dichtbij of voor ver weg. Wil je de bijsluiter beter lezen of merk je op dat je tijdens het rijden de verkeersborden niet meer goed ziet, dan is een enkelvoudige bril de perfect oplossing. Een enkelvoudige bril corrigeert namelijk het beeld op één afstand.

Multifocale bril

Wil je een bril die je zowel voor veraf als voor dichtbij kan gebruiken? Dan spreken we over een multifocale bril. Bij multifocale glazen wordt de sterkte voor veraf en de sterkte voor dichtbij onzichtbaar in één glas verenigd. De overgang heeft een natuurlijk verloop. Zo kan je goed zien vanaf verschillende afstanden: op leesafstand, tussenafstand zoals het beeldscherm en van veraf. Er bestaan meerdere kwaliteitscategorieën, van standaard tot persoonlijk individueel maatwerk waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke oogkenmerken.

Wat is het verschil met een multifocale bril?

In multifocale glazen zitten verschillende sterktes verwerkt, waar dat bij een enkelvoudige bril niet het geval is. Je kan met dit brillenglas vanaf iedere afstand haarscherp zien. Hierdoor heb je slechts één bril nodig voor verschillende doeleinden, zoals in de verte kijken en lezen.

Ben ik toe aan een bril? Doe de test of kom langs!

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar in Nederland worden veel mensen onnodig slechtziend of zelfs blind. In 75% van de gevallen kan onnodige schade voorkomen worden. De oogaandoening moet dan wel vroegtijdig behandeld worden. Merkt u een verandering in uw zicht op, wacht dan niet met een bezoek aan een optometrist of oogarts. Uw ogen zijn onvervangbaar! Met de gratis oogtest van het Oogfonds krijgt u een indicatie hoe het met uw ogen gesteld is. Neem bij vragen telefonisch contact met ons op via +31 (0)413 322 686. Stap eens bij ons binnen voor een enkelvoudige of multifocale bril op maat met een ruime keuze uit verschillende merken. Ben je op zoek naar een bril van een specifiek merk? Wij hebben brillen van onder andere Koali, Marco Polo en Marc Cain, ook kun je bij ons terecht voor zonnebrillen van Oakley.

Computerbril

We kijken allemaal vaker op een digitaal scherm dan dat we erg in hebben. Heeft u last van vermoeide, brandende, jeukende ogen? Of misschien van wazig of dubbel zien? Heeft u moeite met scherpstellen of verslechterd / wisselend gezichtsvermogen? Dan zouden Sync III brillenglazen met een speciale boostzone voor digitale apparatuur iets voor u kunnen zijn. Het helpt de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken op bijvoorbeeld computers, smartphones, laptop en tablets.

Het scherm van uw smartphone, tablet, laptop en tv straalt blauw licht uit. Langdurig gebruik zorgt voor overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. Bluecontrol is een slimme coating voor brillenglazen, die het blauwe licht neutraliseert, waardoor u langer naar een scherm kunt kijken zonder overbelasting voor uw ogen.

Vergoedingen

Verzekeringsboekje

Een nieuwe bril in 2019?

Bijna alle zorgverzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding bij aanschaf van een nieuwe bril of contactlenzen. In dit overzicht vindt u de vergoedingen van de verschillende pakketten die bij ons gelden in 2019. Hebt u vragen? Kom gerust even bij ons langs.

ARBO-wet

De ARBO-wet heeft geregeld dat u, als u veel achter een computer werkt, recht heeft op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen ook op een computerbril. Twijfelt u aan de conditie van uw ogen, maak dan snel een afspraak voor een oogonderzoek.

Werkgever

Breng jij voor je job veel tijd aan de computer door? Volstaat een gewone bril of leesbril niet om je scherm goed te kunnen lezen? Dan is er kans dat je van je werkgever een vergoeding kan krijgen voor een computerbril. Informeer je hiervoor zeker eens bij je werkgever!