Dé audicien in Sint-Oedenrode

Onze audicien kan je uitgebreid informeren over gehoorverlies en de werking van een gehoorapparaat in onze zaak in Sint-Oedenrode. Merk je dat jouw gehoor minder wordt? Dit kan verschillende oorzaken hebben en het komt ook in verschillende vormen voor. Voor persoonlijk advies ben je dan ook altijd van harte welkom. We zullen je online alvast wat uitleg geven over hoe gehoorverlies kan ontstaan en wat eraan gedaan kan worden, alvorens je een hoortoestel of gehoorapparaat gaat kopen in onze zaak in Sint-Oedenrode.

Een betrouwbare gehoortest van jouw audicien in Sint-Oedenrode

In de stille cabine krijg je een koptelefoon op waardoor je piepjes hoort. Hoor je een toon, dan druk je op een knop. Met een toondiagram kunnen we jouw resultaten vergelijken met die van iemand die goed hoort. Dit wordt gedaan voor zowel jouw linker- als rechteroor zodat je precies weet welk hoortoestel je kunt kopen.

Tijdens het tweede gedeelte van de gehoortest hoor je door de koptelefoon een stem die woorden voorleest. Je dient de woorden na te zeggen. Doordat de woorden steeds zachter worden voorgelezen, kan worden gemeten wat je wel en niet kunt horen. Ook hier worden jouw resultaten door de audicien vergeleken met die van iemand zonder gehoorverlies.

Diagnose

Ongeveer 1 op de 1000 baby’s wordt doof geboren. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld zuurstoftekort tijdens de geboorte, maar het kan ook genetisch bepaald zijn.

Iedereen waarschuwt al van jongs af aan voor een teveel aan lawaai en dat is niet voor niets. Jongeren luisteren naar harde muziekgeluiden en werklui krijgen te maken met lawaaierige machines. Een teveel hiervan kan ervoor zorgen dat u slechthorend wordt. Voorkomen is beter dan genezen, en dus kunt u ook bij ons terecht voor gehoorbescherming. Voor iedereen is er de perfecte bescherming.

Dankzij de Erasmus Universiteit weten we nu dat liedjes luisteren met oordopjes het best op maximaal 60% gedaan kan worden, en met een koptelefoon op maximaal 70%.

Naarmate men ouder wordt, gaat het gehoor achteruit. Merkt u dat u de televisie minder goed hoort of dat u sommige gesprekken niet meer kunt volgen? Kom dan eens langs en laat u gehoor testen. Wij hebben de meest geavanceerde hoorapparaten en andere hulpmiddelen tot onze beschikking om u weer vooruit te helpen.

Als u altijd goed kon horen, maar opeens een stuk minder, dan kunt u te maken hebben met plotselinge slechthorendheid (sudden deafness). Wij zullen u altijd aanraden om hiervoor langs een KNO arts te gaan, omdat die een juiste diagnose kan stellen. Vaak kunt u namelijk uw gehoor (gedeeltelijk) terug krijgen. Zo niet, dan bieden we u tal van oplossingen.

Oorzaken van slechthorendheid

Gehoorverlies is bij sommige mensen aangeboren of het wordt veroorzaakt door ziektes. Als gehoorverlies ontstaat naarmate je ouder wordt, dan kan er sprake zijn van één van de volgende typen gehoorverlies: geleidingsverlies of perceptief verlies. Het uitwendige oor en middenoor van jouw oor noemen we samen het geleidingsdeel. Het binnenoor is het perceptiedeel. Als je last hebt van slechthorendheid, ligt de oorzaak dus of in het geleidingsdeel, of in het perceptiedeel of in allebei.

Een hoortoestel of gehoorapparaat kopen bij jouw audicien in Sint-Oedenrode

Wanneer jouw gehoor minder is geworden en je graag gehoorbescherming of een hoortoestel wilt kopen, helpt de audicien van Moonen Optiek in Sint-Oedenrode je graag verder. Onze audicien voert een uitgebreide hoortest uit, waarna je een hoortoestel of gehoorapparaat op maat kunt kopen, en dat gewoon in Sint-Oedenrode. Bel ons voor het maken van een afspraak via +31 (0)413 322 686, vul het contactformulier in of kom eens langs in de winkel.