Hoorproblemen

Merkt u dat uw gehoor minder wordt? Dit kan verschillende oorzaken hebben en het komt dan ook in verschillende vormen voor. Onze Audicien kan u uitgebreid informeren over gehoorverlies. Hiervoor bent u dan ook altijd van harte welkom. We zullen u online alvast wat uitleg geven over hoe gehoorverlies kan ontstaan en wat eraan gedaan kan worden.

Voor het bieden van hulp bij gehoorondersteuning & bescherming zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Struijk Audiciens:

Struijk Audiciens

Hoortest

In de stille cabine krijgt u een koptelefoon op waardoor u piepjes hoort. Hoort u een toon, dan drukt u op een knop. Met een toondiagram kunnen we uw resultaten vergelijken met die van iemand die goed hoort. Dit wordt gedaan voor zowel uw linker- als uw rechteroor.

Tijdens het tweede gedeelte van de hoor diagnose hoort u door de koptelefoon een stem die woorden voorleest. U dient de woorden na te zeggen. Doordat de woorden steeds zachter worden voorgelezen, kan worden gemeten wat u wel en niet kunt horen. Ook hier worden uw resultaten vergeleken met die van iemand zonder gehoorverlies.

Diagnose

Ongeveer 1 op de 1000 baby’s wordt doof geboren. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld zuurstoftekort tijdens de geboorte, maar het kan ook genetisch bepaald zijn.

Iedereen waarschuwt al van jongs af aan voor een teveel aan lawaai en dat is niet voor niets. Jongeren luisteren naar harde muziekgeluiden en werklui krijgen te maken met lawaaierige machines. Een teveel hiervan kan ervoor zorgen dat u slechthorend wordt. Voorkomen is beter dan genezen, en dus kunt u ook bij ons terecht voor gehoorbescherming. Voor iedereen is er de perfecte bescherming.

Dankzij de Erasmus Universiteit weten we nu dat liedjes luisteren met oordopjes het best op maximaal 60% gedaan kan worden, en met een koptelefoon op maximaal 70%.

Naarmate men ouder wordt, gaat het gehoor achteruit. Merkt u dat u de televisie minder goed hoort of dat u sommige gesprekken niet meer kunt volgen? Kom dan eens langs en laat u gehoor testen. Wij hebben de meest geavanceerde hoorapparaten en andere hulpmiddelen tot onze beschikking om u weer vooruit te helpen.

Als u altijd goed kon horen, maar opeens een stuk minder, dan kunt u te maken hebben met plotselinge slechthorendheid (sudden deafness). Wij zullen u altijd aanraden om hiervoor langs een KNO arts te gaan, omdat die een juiste diagnose kan stellen. Vaak kunt u namelijk uw gehoor (gedeeltelijk) terug krijgen. Zo niet, dan bieden we u tal van oplossingen.

Oorzaken van slechthorendheid

Gehoorverlies is bij sommige mensen aangeboren of het wordt veroorzaakt door ziektes. Als gehoorverlies ontstaat naarmate u ouder wordt, dan kan er sprake zijn van één van de volgende typen gehoorverlies: geleidingsverlies of perceptief verlies. Het uitwendige oor en middenoor van uw oor noemen we samen het geleidingsdeel. Het binnenoor is het perceptiedeel. Als u last heeft van slechthorendheid, ligt de oorzaak dus of in het geleidingsdeel, of in het perceptiedeel of in allebei.